Francúzsky QUICHE pre Salente Ario

Ingrediencie:

Cesto:

  • 175 g hladkej múky
  • 75 g masla
  • 2 lyžice studenej vody
  • 1 lyžička soli

Náplň:

  • 250 g anglickej slaniny
  • 175 g cheddaru
  • 1 cibuľa
  • 4 vajíčka
  • 250 ml smotany na šľahanie (31 %)
  • Soľ
  • Korenie
  • Muškátový oriešok

Postup:

V miske si najprv urobíme cesto z hladkej múky, zmäknutého masla, studenej vody a soli. Do vnútorného hrnca dáme na dno papier na pečenie – pozor ! papier dajte len ku dnu, maximálne do polovice hrnca! Na papieri rozprestrieme cesto, aby nám vznikol korpus. Na panvici si osmažíme slaninku s cibuľou, prebytočný vypražený tuk zlejeme. Zmes nanesieme na korpus. V miske zmiešame zvyšné ingrediencie – cheddar, rozbité vajíčka, smotanu, soľ, korenie a muškátový oriešok podľa chuti. Vnútornú nádobu vložíme do hrnca a zavrieme vekom – rúrou. Nastavíme program ručne na 22 minút pri 180 ?. Po skončení programu opatrne zložíme veko, chňapkami vyberieme hrniec a koláč vyberieme na tanier.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie