Francúzsky QUICHE pre Salente Ario

Ingrediencie:

Cesto:

  • 175 g hladkej múky
  • 75 g masla
  • 2 lyžice studenej vody
  • 1 lyžička soli

Náplň:

  • 250 g anglickej slaniny
  • 175 g cheddaru
  • 1 cibuľa
  • 4 vajíčka
  • 250 ml smotany na šľahanie (31 %)
  • Soľ
  • Korenie
  • Muškátový oriešok

Postup:

V miske si najprv urobíme cesto z hladkej múky, zmäknutého masla, studenej vody a soli. Do vnútorného hrnca dáme na dno papier na pečenie – pozor ! papier dajte len ku dnu, maximálne do polovice hrnca! Na papieri rozprestrieme cesto, aby nám vznikol korpus. Na panvici si osmažíme slaninku s cibuľou, prebytočný vypražený tuk zlejeme. Zmes nanesieme na korpus. V miske zmiešame zvyšné ingrediencie – cheddar, rozbité vajíčka, smotanu, soľ, korenie a muškátový oriešok podľa chuti. Vnútornú nádobu vložíme do hrnca a zavrieme vekom – rúrou. Nastavíme program ručne na 22 minút pri 180 ?. Po skončení programu opatrne zložíme veko, chňapkami vyberieme hrniec a koláč vyberieme na tanier.