Hovädzí guláš pre Salente Cuco

Ingrediencie:

  • 500 g hovädzieho mäsa (kližky, krku, či predného)
  • 200 g cibule
  • 1 paradajkový pretlak
  • 1 strúčik cesnaku
  • rastlinný olej (alebo lyžica masti)
  • 3 odmerky vývaru (najlepšie hovädzieho)
  • 1 lyžica múky
  • sladká mletá paprika
  • soľ
  • korenie
  • rasca
  • majoránka

Postup:

Do hrnca s pripravenou vnútornou nádobou nalejeme približne lyžicu oleja, aby sme pokryli celé dno hrnca. Zapneme program - Restovanie. Po chvíľke sa nám olej zahreje a my môžeme orestovať vopred na kocky nakrájanú cibuľu do zlatista. Potom môžeme pridať kocky mäsa s cesnakom. Mäso necháme zatiahnuť. Zasypeme mletou paprikou a múkou, dobre premiešame a postupujeme rýchlo, aby paprika nezhorkla. Podľa chuti pridáme korenie - soľ, korenie, rascu, majoránku. Dolejeme ešte 3 odmerku vývaru. Nezabudnite pravidelne miešať. Vypneme program - Restovanie. Hrniec zavrieme tlakovým vekom. Spustíme program Mäso / Dusenie (alebo Hovädzie) na 30 (35) minút. Po dokončení programu zložíme veko a ešte dôkladne premiešame. Guláš na tanieri dozdobíme na kolieska nakrájanou cibuľkou. Ako prílohu zvolíme knedľu alebo chlieb.