Kuracie prsia na tymiane so zemiakmi pre Salente Ario

Ingrediencie:

  • 500 g chladených kuracích pŕs
  • 200 g cibule
  • 200 g mrkvy
  • 4 zemiaky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 odmerka vývaru (najlepšie kuracieho)
  • 1 odmerka vína
  • Soľ
  • Biele korenie
  • Tymian
  • Citrón
  • Kocka masla

Postup:

Do hrnca s pripravenou vnútornou nádobou nalejeme približne lyžicu oleja, aby sme pokryli celé dno hrnca. Zapneme program – Restovanie. Po chvíľke sa nám olej zohreje a my môžeme orestovať na väčšie kusy nakrájané kuracie prsia, ktoré sme osolili a okorenili. Kúsky vyberieme a výpek zalejeme vývarom a vínom, aby šiel ľahšie zoškrabnúť z dna. Necháme chvíľku povariť. Prisypeme na kocky nakrájanú cibuľu s mrkvou, ktorú sme predtým očistili. Okoreníme tymianom, po chvíľke opäť vložíme kuracie kúsky. Do košíka si pripravíme na cca 1 cm plátky nakrájané zemiaky a so stojančekom šikovne vložíme do hrnca. Zavrieme tlakové veko. Nastavíme program Hydina na 15 minút. Upustíme paru a opatrne hrniec otvoríme. Pomocou chňapiek vyberieme košík so stojančekom, v ktorom sa varili zemiaky. Z omáčky vyberieme hotové mäso. Zapneme ešte program Restovanie. Necháme omáčku zredukovať, potom ju zjemníme maslom a dochutíme citrónom. Podľa potreby dosolíme či okoreníme. Kuracie prsia na tanieri so zemiakmi vyberieme a prelejeme omáčkou.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie