Hovädzie mäso so šípkovo-tekvicovou omáčkou a hnedou ryžou

Čože sa to asi varí v Nemecku? To nám ukáže Katka! Hovädzie so šípkovo-tekvicovou omáčkou a hnedou ryžou, to bude určite chutiť všetkým.

Hlavný chod aj prílohu pripravíme naraz v multifunkčnom hrnci Salente Cuco a za 30 minút máme hotovo!

 

 
 
 
 
 
Suroviny:
 
  • Hovädzie mäso
  • slaninu
  • nadrobno nakrájanú cibuľu
  • tekvicu
  • vývar
  • biele víno
  • hnedú ryžu
  • šípkový džem
  • korenie: soľ, korenie, bobkový list, Piemont a borievky

 

Postup:
Najprv zapneme náš multifunkčný hrniec na smaženie. Potom do hrnca nalejeme olivový olej a mäso z oboch strán prudko opečieme. Teraz mäso vyberieme a do hrnca vložíme nadrobno nakrájanú cibuľu, slaninu a podusíme. Potom pridáme nahrubo nakrájanú tekvicu a zalejeme bielym vínom. Pridáme aj šípkový lekvár a dochutíme soľou a korením, bobkovým listom, piemontom a borievkami. Teraz všetko zalejeme vývarom a pridáme mäso. Teraz vložíme do hrnca trojnožku a do nádoby vložíme umytú a osolenú ryžu a vložíme do multifunkčného hrnca. Ten zatvoríme a nastavíme zariadenie na program "BEANS". Po 30 minútach vyberieme ryžu, mäso a korenie. Potom zapneme program "SAUTE" a pridáme hnedú zápražku. Pre zjemnenie pridáme smotanu a premiešame.