Kura na masle (Slow Cook + Grind)

Ingrediencie

  • 400 g kuracích stehien bez kosti a kože
  • 1/2 cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1/2 lyžičky mletého čerstvého zázvoru
  • 1/2 lyžičky garam masaly (korenie)
  • Koriander, kurkuma, rasca, chilli
  • 120 g drvených paradajok
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • citrónová kôra
  • 150 ml kokosového mlieka
  • 2 lyžice masla
  • soľ
  • lístky koriandru

Postup

  1. Kuracie stehná umyjeme a vložíme do mixéra. Pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, zázvor, korenie, drvené paradajky, paradajkový pretlak, citrónovú kôru, kokosové mlieko a 2 lyžice masla.
  2. Zvolíme program „Slow Cook“ a necháme všetko variť 3 h.
  3. Mäso vyberieme, nakrájame na kocky a omáčku premiešame/rozmixujeme pomocou programu „Grind“.
  4. Kura na masle posypeme lístkami koriandru a podávame s ryžou či plackou Naan.