Ingrediencie
- 400 g bravčovej panenky
- Anglická slanina na prešpikovanie
- 1 cibuľa
- 100 g mrkvy
- 100 g petržlenu
- 100 g zeleru
- 100 ml smotany na šľahanie
- 3 lyžice masla
- Nové korenie, bobkový list, soľ, čierne korenie,
- Citrón, brusnice, šľahačka
Postup
- Panenku umyjeme, osolíme, prešpikujeme anglickou slaninou a vložíme do mixéra. Ďalej pridáme 3 lyžice masla, nakrájanú koreňovú zeleninu a korenie. Zalejeme 400 ml vody.
- Zvolíme program „Soup“ a čakáme, než sa všetko uvarí.
- Po 30 minútach vyberieme mäso, prilejeme smotanu a zvolíme program „Grind“, aby sa nám omáčka rozmixovala.
- Sviečkovú dozdobíme citrónom, brusnicami a šľahačkou a podávame s knedličkami.