Chili con carne pre Salente Cuco

Ingrediencie:

  • 400 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 plechovka fazule
  • 200 g cibule
  • 1 plechovka paradajok bez šupky
  • 1 strúčik cesnaku
  • Rastlinný olej
  • 1 odmerka vývaru (najlepšie hovädzieho)
  • soľ
  • korenie
  • chilli
  • cukor alebo horká čokoláda
  • rasca
  • citrónová kôra

Postup:

Do hrnca s pripravenou vnútornou nádobou nalejeme približne lyžicu oleja, aby sme pokryli celé dno hrnca. Zapneme program - Restovanie. Na rozohriatom oleji orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu do zlatista. Potom môžeme pridať mleté mäso s cesnakom. Mäso necháme zatiahnuť. Ďalej nalejeme do hrnca fazule a paradajky z plechoviek a podľa chuti nasypeme koreniny - soľ, korenie, rascu, chilli, citrónovú kôru. Na záver dochutíme troškou cukru alebo kvalitnou horkou čokoládou. V prípade potreby dolejeme ešte 1 odmerku vývaru. Nezabudnite pravidelne miešať. Vypneme program - Restovanie. Hrniec zavrieme tlakovým vekom. Spustíme program Fazule / Chili na 12 minút. Po dokončení programu zložíme veko a chilli ešte dôkladne premiešame. Chilli con carne môžete podávať s chlebom či ryžou.