Recepty hrnce

Videorecepty

V odkaze videorecepty nájdete najmä recepty kulinára Petra Stupku pre multifunkčné hrnce Ario a Cuco. Recepty prekvapia príbehom, invenciou a samozrejme vynikajúcou chuťou :-)

Ostatné recepty

V odkaze ostatné recepty nájdete recepty pre multifunkčné hrnce, ktoré sú obsahom našej kuchárskej knihy pridávané do balenia multifunkčných hrncov. Pod tento odkaz postupne pridávame aj ďalšie recepty. Dobrú chuť !

Recept Petra Stupky na bôčik na ázijský spôsob

Prvé čo pre vás uvarím v novom multifunkčnom hrnci Salente Ario II bude bôčik na ázijský spôsob. Spolu si pripravíme marinádu, nakrájame mäso, ktoré potom budem 4 hodiny pomaly variť a nakoniec urobím Teriyaki omáčku, tak to sledujte!

 

Ingrediencie:


Bravčový bok 1 kg
Sójová omáčka Kikoman 200 ml
Sójová omáčka tmavá 100 ml
Voda 150 ml
Trstinový cukor 50 g
Cesnak granulovaný 5 g
Cibuľa 300 g
Zemiakový škrob 30 g
Ocot 30 ml
Zázvor mletý
Mleté čili
Ryža
Zelenina
Lupienky

Recept Petra Stupky na staročeský puding s ovocím varený v pare

Recept na tento puding som našiel v takmer 100 rokov starej českej kuchárke. Nie je to klasický puding z vrecka ako poznáme dnes, ale je z ovocia, tvarohu, žĺtkov, napokon pozrite sa sami!

 

Ingrediencie:

Tvaroh 150 g
Jablká 200 g
Vajcia - žĺtok 2 ks
Sirup čakankový 50 g
Vanilkový struk
Piškóty 60 g
Ovocný sirup / pečený čaj 100 g

Na zapečenie:
Piškóty 60 g
Mandle drvené 50 g
Maslo 50 g
Škorica mletá

Recept Petra Stupky z juhu Anglicka na baranie mäso so zapečenými zemiakmi
Ovsený fitness koláč

Peťa rada športuje, ale rada aj maškrtí. Nejde to dokopy? Pozrite sa, ako ľahko sa v multifunkčnom hrnci Salente Ario pripravuje fitness koláč. Dobrú chuť a zostaňte fit!

 

Suroviny

  • 1 šálka jemných ovsených vločiek

  • ¾ šálky mlieka

  • 1 vajce

  • ½ šálky vlašských orechov, mandlí - nasekaných

  • mletá škorica, vanilka, sladidlo - podľa chuti

  • 1 malá lyžička prášku do pečiva

  • papier na pečenie

Poleva

  • 1 banán

  • ½ citrónovej šťavy

  • 2 čajové lyžičky tmavého cukru

Postup

Vločky nasypte do misky a zalejte mliekom, premiešajte, aby nasiakli vlhkosť a zmäkli. Potom pridajte všetky ostatné prísady, premiešajte valčekom a cesto preložte do košíka, ktorý ste predtým vystlali papierom na pečenie. Papier vystrihnite do kruhu s priemerom približne 24 cm a vložte ho do košíka. Pečte pri 180 °C 15 minút.

 

Po skončení programu odstráňte veko, vyberte košík s koláčom (pozor, keď je horúci) a na vrch položte nakrájaný banán. Pokvapkajte citrónovou šťavou a posypte tmavým cukrom. Opäť pečte pri 190 °C 8 minút.

 

Viac informácií o hrnci nájdete na: https://eshop.salente.sk/salente-ario--multifunkcny-hrniec-s-teplovzdusnou-rurou/ 

 

 

 

Ostatné recepty
Vývar se zeleninou pre Salente Ario

Ingrediencie:

  • kosti na polievku (podľa vašej chuti – bravčové, hovädzie, kuracie, údené)
  • zeleninová zmes do polievky (mrazená či čerstvá)
  • voda
  • štipka soli
  • polievkové korenie – bobkový list, celé čierne korenie, nové korenie
  • bylinky – najlepšie ligurček, petržlenová vňať

Postup:

Pripravte si postupne do vnútornej nádoby kosti, zeleninu (ak použijete čerstvú, nezabudnite najprv očistiť a opláchnuť), korenie, bylinky a primerane soli. Všetko zalejte vodou. Pozor, vody môže byť maximálne do 2/3 vnútornej nádoby. Zavrite tlakové veko a nastavte program – Polievka – 15 minút. Vzniknutý vývar sceďte cez sitko do hrnca, pridajte už uvarenú zeleninu zo sitka, môžete pridať obrané mäso z kostí a podľa potreby dochuťte. Do vývaru môžete taktiež pridať uvarené rezance.

Kuracie prsia na tymiane so zemiakmi pre Salente Ario

Ingrediencie:

  • 500 g chladených kuracích pŕs
  • 200 g cibule
  • 200 g mrkvy
  • 4 zemiaky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 odmerka vývaru (najlepšie kuracieho)
  • 1 odmerka vína
  • Soľ
  • Biele korenie
  • Tymian
  • Citrón
  • Kocka masla

Postup:

Do hrnca s pripravenou vnútornou nádobou nalejeme približne lyžicu oleja, aby sme pokryli celé dno hrnca. Zapneme program – Restovanie. Po chvíľke sa nám olej zohreje a my môžeme orestovať na väčšie kusy nakrájané kuracie prsia, ktoré sme osolili a okorenili. Kúsky vyberieme a výpek zalejeme vývarom a vínom, aby šiel ľahšie zoškrabnúť z dna. Necháme chvíľku povariť. Prisypeme na kocky nakrájanú cibuľu s mrkvou, ktorú sme predtým očistili. Okoreníme tymianom, po chvíľke opäť vložíme kuracie kúsky. Do košíka si pripravíme na cca 1 cm plátky nakrájané zemiaky a so stojančekom šikovne vložíme do hrnca. Zavrieme tlakové veko. Nastavíme program Hydina na 15 minút. Upustíme paru a opatrne hrniec otvoríme. Pomocou chňapiek vyberieme košík so stojančekom, v ktorom sa varili zemiaky. Z omáčky vyberieme hotové mäso. Zapneme ešte program Restovanie. Necháme omáčku zredukovať, potom ju zjemníme maslom a dochutíme citrónom. Podľa potreby dosolíme či okoreníme. Kuracie prsia na tanieri so zemiakmi vyberieme a prelejeme omáčkou.

Pečené kura v teplovzdušnej rúre pre Salente Ario

Ingrediencie:

  • Celé kura
  • Soľ
  • Maslo

Postup:

Chladené alebo rozmrazené kura dôkladne nasolíme zo všetkých strán. Vložíme na pripravený stojanček na pečenie (prsiami smerom nadol). Stojanček s kuraťom potom dáme do hrnca a priklopíme vekom – rúrou. Nastavíme program – Kura – 180 °C a 40 minút. Po uplynutí času rúra ohlási koniec. Pre dosiahnutie chrumkavej kože zo všetkých strán kura v stojančeku opatrne otočte ( ! pozor na rozpálený vnútorný hrniec a stojanček! ) a zapnite program – Kura – ešte na 200 °C a 2 minúty. Potom je kura hotové a zo všetkých strán má krásne zlatistú chrumkavú kožu.

Francúzsky QUICHE pre Salente Ario

Ingrediencie:

Cesto:

  • 175 g hladkej múky
  • 75 g masla
  • 2 lyžice studenej vody
  • 1 lyžička soli

Náplň:

  • 250 g anglickej slaniny
  • 175 g cheddaru
  • 1 cibuľa
  • 4 vajíčka
  • 250 ml smotany na šľahanie (31 %)
  • Soľ
  • Korenie
  • Muškátový oriešok

Postup:

V miske si najprv urobíme cesto z hladkej múky, zmäknutého masla, studenej vody a soli. Do vnútorného hrnca dáme na dno papier na pečenie – pozor ! papier dajte len ku dnu, maximálne do polovice hrnca! Na papieri rozprestrieme cesto, aby nám vznikol korpus. Na panvici si osmažíme slaninku s cibuľou, prebytočný vypražený tuk zlejeme. Zmes nanesieme na korpus. V miske zmiešame zvyšné ingrediencie – cheddar, rozbité vajíčka, smotanu, soľ, korenie a muškátový oriešok podľa chuti. Vnútornú nádobu vložíme do hrnca a zavrieme vekom – rúrou. Nastavíme program ručne na 22 minút pri 180 ?. Po skončení programu opatrne zložíme veko, chňapkami vyberieme hrniec a koláč vyberieme na tanier.

Hore
14 položiek celkom