Recepty hrnce

Ovsený fitness koláč

Peťa rada športuje, ale rada aj maškrtí. Nejde to dokopy? Pozrite sa, ako ľahko sa v multifunkčnom hrnci Salente Ario pripravuje fitness koláč. Dobrú chuť a zostaňte fit!

 

Suroviny

  • 1 šálka jemných ovsených vločiek

  • ¾ šálky mlieka

  • 1 vajce

  • ½ šálky vlašských orechov, mandlí - nasekaných

  • mletá škorica, vanilka, sladidlo - podľa chuti

  • 1 malá lyžička prášku do pečiva

  • papier na pečenie

Poleva

  • 1 banán

  • ½ citrónovej šťavy

  • 2 čajové lyžičky tmavého cukru

Postup

Vločky nasypte do misky a zalejte mliekom, premiešajte, aby nasiakli vlhkosť a zmäkli. Potom pridajte všetky ostatné prísady, premiešajte valčekom a cesto preložte do košíka, ktorý ste predtým vystlali papierom na pečenie. Papier vystrihnite do kruhu s priemerom približne 24 cm a vložte ho do košíka. Pečte pri 180 °C 15 minút.

 

Po skončení programu odstráňte veko, vyberte košík s koláčom (pozor, keď je horúci) a na vrch položte nakrájaný banán. Pokvapkajte citrónovou šťavou a posypte tmavým cukrom. Opäť pečte pri 190 °C 8 minút.

 

Viac informácií o hrnci nájdete na: https://eshop.salente.sk/salente-ario--multifunkcny-hrniec-s-teplovzdusnou-rurou/ 

 

 

 

Videorecepty
Ostatné recepty
Vývar se zeleninou pre Salente Ario

Ingrediencie:

  • kosti na polievku (podľa vašej chuti – bravčové, hovädzie, kuracie, údené)
  • zeleninová zmes do polievky (mrazená či čerstvá)
  • voda
  • štipka soli
  • polievkové korenie – bobkový list, celé čierne korenie, nové korenie
  • bylinky – najlepšie ligurček, petržlenová vňať

Postup:

Pripravte si postupne do vnútornej nádoby kosti, zeleninu (ak použijete čerstvú, nezabudnite najprv očistiť a opláchnuť), korenie, bylinky a primerane soli. Všetko zalejte vodou. Pozor, vody môže byť maximálne do 2/3 vnútornej nádoby. Zavrite tlakové veko a nastavte program – Polievka – 15 minút. Vzniknutý vývar sceďte cez sitko do hrnca, pridajte už uvarenú zeleninu zo sitka, môžete pridať obrané mäso z kostí a podľa potreby dochuťte. Do vývaru môžete taktiež pridať uvarené rezance.

Kuracie prsia na tymiane so zemiakmi pre Salente Ario

Ingrediencie:

  • 500 g chladených kuracích pŕs
  • 200 g cibule
  • 200 g mrkvy
  • 4 zemiaky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 odmerka vývaru (najlepšie kuracieho)
  • 1 odmerka vína
  • Soľ
  • Biele korenie
  • Tymian
  • Citrón
  • Kocka masla

Postup:

Do hrnca s pripravenou vnútornou nádobou nalejeme približne lyžicu oleja, aby sme pokryli celé dno hrnca. Zapneme program – Restovanie. Po chvíľke sa nám olej zohreje a my môžeme orestovať na väčšie kusy nakrájané kuracie prsia, ktoré sme osolili a okorenili. Kúsky vyberieme a výpek zalejeme vývarom a vínom, aby šiel ľahšie zoškrabnúť z dna. Necháme chvíľku povariť. Prisypeme na kocky nakrájanú cibuľu s mrkvou, ktorú sme predtým očistili. Okoreníme tymianom, po chvíľke opäť vložíme kuracie kúsky. Do košíka si pripravíme na cca 1 cm plátky nakrájané zemiaky a so stojančekom šikovne vložíme do hrnca. Zavrieme tlakové veko. Nastavíme program Hydina na 15 minút. Upustíme paru a opatrne hrniec otvoríme. Pomocou chňapiek vyberieme košík so stojančekom, v ktorom sa varili zemiaky. Z omáčky vyberieme hotové mäso. Zapneme ešte program Restovanie. Necháme omáčku zredukovať, potom ju zjemníme maslom a dochutíme citrónom. Podľa potreby dosolíme či okoreníme. Kuracie prsia na tanieri so zemiakmi vyberieme a prelejeme omáčkou.

Pečené kura v teplovzdušnej rúre pre Salente Ario

Ingrediencie:

  • Celé kura
  • Soľ
  • Maslo

Postup:

Chladené alebo rozmrazené kura dôkladne nasolíme zo všetkých strán. Vložíme na pripravený stojanček na pečenie (prsiami smerom nadol). Stojanček s kuraťom potom dáme do hrnca a priklopíme vekom – rúrou. Nastavíme program – Kura – 180 °C a 40 minút. Po uplynutí času rúra ohlási koniec. Pre dosiahnutie chrumkavej kože zo všetkých strán kura v stojančeku opatrne otočte ( ! pozor na rozpálený vnútorný hrniec a stojanček! ) a zapnite program – Kura – ešte na 200 °C a 2 minúty. Potom je kura hotové a zo všetkých strán má krásne zlatistú chrumkavú kožu.

Francúzsky QUICHE pre Salente Ario

Ingrediencie:

Cesto:

  • 175 g hladkej múky
  • 75 g masla
  • 2 lyžice studenej vody
  • 1 lyžička soli

Náplň:

  • 250 g anglickej slaniny
  • 175 g cheddaru
  • 1 cibuľa
  • 4 vajíčka
  • 250 ml smotany na šľahanie (31 %)
  • Soľ
  • Korenie
  • Muškátový oriešok

Postup:

V miske si najprv urobíme cesto z hladkej múky, zmäknutého masla, studenej vody a soli. Do vnútorného hrnca dáme na dno papier na pečenie – pozor ! papier dajte len ku dnu, maximálne do polovice hrnca! Na papieri rozprestrieme cesto, aby nám vznikol korpus. Na panvici si osmažíme slaninku s cibuľou, prebytočný vypražený tuk zlejeme. Zmes nanesieme na korpus. V miske zmiešame zvyšné ingrediencie – cheddar, rozbité vajíčka, smotanu, soľ, korenie a muškátový oriešok podľa chuti. Vnútornú nádobu vložíme do hrnca a zavrieme vekom – rúrou. Nastavíme program ručne na 22 minút pri 180 ?. Po skončení programu opatrne zložíme veko, chňapkami vyberieme hrniec a koláč vyberieme na tanier.

Hovädzí guláš pre Salente Cuco

Ingrediencie:

  • 500 g hovädzieho mäsa (kližky, krku, či predného)
  • 200 g cibule
  • 1 paradajkový pretlak
  • 1 strúčik cesnaku
  • rastlinný olej (alebo lyžica masti)
  • 3 odmerky vývaru (najlepšie hovädzieho)
  • 1 lyžica múky
  • sladká mletá paprika
  • soľ
  • korenie
  • rasca
  • majoránka

Postup:

Do hrnca s pripravenou vnútornou nádobou nalejeme približne lyžicu oleja, aby sme pokryli celé dno hrnca. Zapneme program - Restovanie. Po chvíľke sa nám olej zahreje a my môžeme orestovať vopred na kocky nakrájanú cibuľu do zlatista. Potom môžeme pridať kocky mäsa s cesnakom. Mäso necháme zatiahnuť. Zasypeme mletou paprikou a múkou, dobre premiešame a postupujeme rýchlo, aby paprika nezhorkla. Podľa chuti pridáme korenie - soľ, korenie, rascu, majoránku. Dolejeme ešte 3 odmerku vývaru. Nezabudnite pravidelne miešať. Vypneme program - Restovanie. Hrniec zavrieme tlakovým vekom. Spustíme program Mäso / Dusenie (alebo Hovädzie) na 30 (35) minút. Po dokončení programu zložíme veko a ešte dôkladne premiešame. Guláš na tanieri dozdobíme na kolieska nakrájanou cibuľkou. Ako prílohu zvolíme knedľu alebo chlieb.

Chili con carne pre Salente Cuco

Ingrediencie:

  • 400 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 plechovka fazule
  • 200 g cibule
  • 1 plechovka paradajok bez šupky
  • 1 strúčik cesnaku
  • Rastlinný olej
  • 1 odmerka vývaru (najlepšie hovädzieho)
  • soľ
  • korenie
  • chilli
  • cukor alebo horká čokoláda
  • rasca
  • citrónová kôra

Postup:

Do hrnca s pripravenou vnútornou nádobou nalejeme približne lyžicu oleja, aby sme pokryli celé dno hrnca. Zapneme program - Restovanie. Na rozohriatom oleji orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu do zlatista. Potom môžeme pridať mleté mäso s cesnakom. Mäso necháme zatiahnuť. Ďalej nalejeme do hrnca fazule a paradajky z plechoviek a podľa chuti nasypeme koreniny - soľ, korenie, rascu, chilli, citrónovú kôru. Na záver dochutíme troškou cukru alebo kvalitnou horkou čokoládou. V prípade potreby dolejeme ešte 1 odmerku vývaru. Nezabudnite pravidelne miešať. Vypneme program - Restovanie. Hrniec zavrieme tlakovým vekom. Spustíme program Fazule / Chili na 12 minút. Po dokončení programu zložíme veko a chilli ešte dôkladne premiešame. Chilli con carne môžete podávať s chlebom či ryžou.

Bravčové mäso na hubách pre Salente Cuco

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 200 g cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 2 odmerky vývaru (najlepšie kuracieho)
  • 1 lyžica múky
  • soľ
  • korenie
  • rasca
  • 1 odmerka sušených húb

Postup:

Do hrnca s pripravenou vnútornou nádobou nalejte približne lyžicu oleja, aby sa pokrylo celé dno hrnca. Zapnite program – Restovanie. Po chvíľke sa olej zohreje, orestujte na kocky nakrájanú bravčovú krkovičku, ktorú ste predtým osolili a okorenili. Mäso zatiahneme zo všetkých strán, vyberieme, pridáme ešte trošku oleja a orestujeme cibuľku. Dozlatista orestovanú cibuľku zapražíme múkou, zamiešame, vrátime mäso, pridáme huby, 2 odmerky vývaru a dokoreníme štipkou rasce. Zavrieme tlakové veko. Nastavíme program Mäso / Dusenie (Bravčové / rebierka) na 18 minút. Upustíme paru a opatrne hrniec otvoríme. Podľa potreby dosolíme či okoreníme. Hotové mäso dáme na tanier a ako prílohu môžeme zvoliť ryžu uvarenú taktiež v našom hrnci.

Hore
11 položiek celkom

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie