Vývar se zeleninou pre Salente Ario

Ingrediencie:

  • kosti na polievku (podľa vašej chuti – bravčové, hovädzie, kuracie, údené)
  • zeleninová zmes do polievky (mrazená či čerstvá)
  • voda
  • štipka soli
  • polievkové korenie – bobkový list, celé čierne korenie, nové korenie
  • bylinky – najlepšie ligurček, petržlenová vňať

Postup:

Pripravte si postupne do vnútornej nádoby kosti, zeleninu (ak použijete čerstvú, nezabudnite najprv očistiť a opláchnuť), korenie, bylinky a primerane soli. Všetko zalejte vodou. Pozor, vody môže byť maximálne do 2/3 vnútornej nádoby. Zavrite tlakové veko a nastavte program – Polievka – 15 minút. Vzniknutý vývar sceďte cez sitko do hrnca, pridajte už uvarenú zeleninu zo sitka, môžete pridať obrané mäso z kostí a podľa potreby dochuťte. Do vývaru môžete taktiež pridať uvarené rezance.