Ingrediencie:
Cesto:
- 175 g hladkej múky
- 75 g masla
- 2 lyžice studenej vody
- 1 lyžička soli
Náplň:
- 250 g anglickej slaniny
- 175 g cheddaru
- 1 cibuľa
- 4 vajíčka
- 250 ml smotany na šľahanie (31 %)
- Soľ
- Korenie
- Muškátový oriešok
Postup:
V miske si najprv urobíme cesto z hladkej múky, zmäknutého masla, studenej vody a soli. Do vnútorného hrnca dáme na dno papier na pečenie – pozor ! papier dajte len ku dnu, maximálne do polovice hrnca! Na papieri rozprestrieme cesto, aby nám vznikol korpus. Na panvici si osmažíme slaninku s cibuľou, prebytočný vypražený tuk zlejeme. Zmes nanesieme na korpus. V miske zmiešame zvyšné ingrediencie – cheddar, rozbité vajíčka, smotanu, soľ, korenie a muškátový oriešok podľa chuti. Vnútornú nádobu vložíme do hrnca a zavrieme vekom – rúrou. Nastavíme program ručne na 22 minút pri 180 ?. Po skončení programu opatrne zložíme veko, chňapkami vyberieme hrniec a koláč vyberieme na tanier.