Sviečková na smotane (Soup + Grind)

Ingrediencie

  • 400 g bravčovej panenky
  • Anglická slanina na prešpikovanie
  • 1 cibuľa
  • 100 g mrkvy
  • 100 g petržlenu
  • 100 g zeleru
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 3 lyžice masla
  • Nové korenie, bobkový list, soľ, čierne korenie,
  • Citrón, brusnice, šľahačka

Postup

  1. Panenku umyjeme, osolíme, prešpikujeme anglickou slaninou a vložíme do mixéra. Ďalej pridáme 3 lyžice masla, nakrájanú koreňovú zeleninu a korenie. Zalejeme 400 ml vody.
  2. Zvolíme program „Soup“ a čakáme, než sa všetko uvarí.
  3. Po 30 minútach vyberieme mäso, prilejeme smotanu a zvolíme program „Grind“, aby sa nám omáčka rozmixovala.
  4. Sviečkovú dozdobíme citrónom, brusnicami a šľahačkou a podávame s knedličkami.