Bravčové mäso na hubách pre Salente Cuco

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 200 g cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 2 odmerky vývaru (najlepšie kuracieho)
  • 1 lyžica múky
  • soľ
  • korenie
  • rasca
  • 1 odmerka sušených húb

Postup:

Do hrnca s pripravenou vnútornou nádobou nalejte približne lyžicu oleja, aby sa pokrylo celé dno hrnca. Zapnite program – Restovanie. Po chvíľke sa olej zohreje, orestujte na kocky nakrájanú bravčovú krkovičku, ktorú ste predtým osolili a okorenili. Mäso zatiahneme zo všetkých strán, vyberieme, pridáme ešte trošku oleja a orestujeme cibuľku. Dozlatista orestovanú cibuľku zapražíme múkou, zamiešame, vrátime mäso, pridáme huby, 2 odmerky vývaru a dokoreníme štipkou rasce. Zavrieme tlakové veko. Nastavíme program Mäso / Dusenie (Bravčové / rebierka) na 18 minút. Upustíme paru a opatrne hrniec otvoríme. Podľa potreby dosolíme či okoreníme. Hotové mäso dáme na tanier a ako prílohu môžeme zvoliť ryžu uvarenú taktiež v našom hrnci.