Ingrediencie:
- 400 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 plechovka fazule
- 200 g cibule
- 1 plechovka paradajok bez šupky
- 1 strúčik cesnaku
- Rastlinný olej
- 1 odmerka vývaru (najlepšie hovädzieho)
- soľ
- korenie
- chilli
- cukor alebo horká čokoláda
- rasca
- citrónová kôra
Postup:
Do hrnca s pripravenou vnútornou nádobou nalejeme približne lyžicu oleja, aby sme pokryli celé dno hrnca. Zapneme program - Restovanie. Na rozohriatom oleji orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu do zlatista. Potom môžeme pridať mleté mäso s cesnakom. Mäso necháme zatiahnuť. Ďalej nalejeme do hrnca fazule a paradajky z plechoviek a podľa chuti nasypeme koreniny - soľ, korenie, rascu, chilli, citrónovú kôru. Na záver dochutíme troškou cukru alebo kvalitnou horkou čokoládou. V prípade potreby dolejeme ešte 1 odmerku vývaru. Nezabudnite pravidelne miešať. Vypneme program - Restovanie. Hrniec zavrieme tlakovým vekom. Spustíme program Fazule / Chili na 12 minút. Po dokončení programu zložíme veko a chilli ešte dôkladne premiešame. Chilli con carne môžete podávať s chlebom či ryžou.