Ingrediencie:
- kosti na polievku (podľa vašej chuti – bravčové, hovädzie, kuracie, údené)
- zeleninová zmes do polievky (mrazená či čerstvá)
- voda
- štipka soli
- polievkové korenie – bobkový list, celé čierne korenie, nové korenie
- bylinky – najlepšie ligurček, petržlenová vňať
Postup:
Pripravte si postupne do vnútornej nádoby kosti, zeleninu (ak použijete čerstvú, nezabudnite najprv očistiť a opláchnuť), korenie, bylinky a primerane soli. Všetko zalejte vodou. Pozor, vody môže byť maximálne do 2/3 vnútornej nádoby. Zavrite tlakové veko a nastavte program – Polievka – 15 minút. Vzniknutý vývar sceďte cez sitko do hrnca, pridajte už uvarenú zeleninu zo sitka, môžete pridať obrané mäso z kostí a podľa potreby dochuťte. Do vývaru môžete taktiež pridať uvarené rezance.